Aantal besmettingen blijft stijgen: Bonte dringt nogmaals aan op intergewestelijk overleg

Burgemeester Hans Bonte (sp.a) vraagt opnieuw met aandrang dat er, specifiek over de COVID-19-crisis, meer overleg komt tussen het Vlaams en het Brussels gewest. “Er zijn wel huisartsen die informatie naar elkaar doorspelen, maar er is niks structureels. Ondertussen blijven de besmettingen stijgen.”

Het aantal besmettingen neemt ook in Vilvoorde sinds een aantal dagen opnieuw toe: de laatste 14 dagen heeft de stad zelfs de grens van relatief 100 besmettingen per 100.000 inwoners overschreden. In twee secundaire scholen zijn in totaal drie klassen in quarantaine moeten gaan.

Ook één leerkracht zit twee weken thuis, maar die is niet in aanraking gekomen met andere leerkrachten of leerlingen.

Omdat het overleg tussen scholen onderling en bijgevolg ook de aanpak vlot verloopt, wil Bonte (nog) niet naar code oranje opschalen. “Maar dat zal niet blijven duren”, zegt Bonte. “Er is enorm veel interactie tussen Brussel en de Vlaamse Rand, en we blijven sukkelen met het doorspelen van informatie tussen die twee gewesten. Daarom doe ik een oproep naar de Vlaamse overheid: organiseer een structureel intergewestelijk overleg.”

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zat donderdag mee aan tafel met de Vilvoordse scholen en erkent volgens Bonte het probleem. “Maar een concrete aanpak is er nog niet”, besluit Bonte.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise