Café Rio krijgt twee maanden sluiting opgelegd: “Drastische beslissing na drastische overtredingen”

Burgemeester Hans Bonte (SP.A) heeft beslist dat café Rio op de Hendrik I-lei twee maanden dicht moet blijven. Dat is het strenge verdict nadat de politie er zaterdagavond de boel kwam sluiten wegens herhaalde overtredingen van de coronamaatregelen. Mogelijk blijft het wel bij één maand als de uitbaters met een duidelijk plan komen.

De uitbater hield bij hoog en laag vol dat de coronamaatregelen wel degelijk gerespecteerd worden maar er circuleren filmpjes op Facebook die dat tegenspreken. “Het mondmasker werd niet of niet correct gedragen door het personeel en de klanten, de anderhalve meter afstand werd niet gerespecteerd en er werd zelfs gedanst zoals op de filmpjes te zien is”, legt Bonte uit. “Een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Ook het sluitingsuur werd niet gerespecteerd. Het is een drastische beslissing maar het gaat dan ook om drastische overtredingen. Tijdens de hoorzitting bleek ook dat de uitbaters alles verbloemen en dat het steeds de fout is van iemand anders: de klanten, de politie, de regering… We kunnen niet anders dan streng optreden. Het is duidelijk dat ze zich momenteel niet bewust zijn van welke risico’s ze nemen.”

Bonte laat wel nog een opening. Als de uitbaters tegen dan een duidelijk plan voorleggen om de corona-richtlijnen wel op te volgen is een vroegtijdige heropening vanaf 18 september mogelijk.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise