Situatie voor fietsers op Boechoutlaan wordt veiliger

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat aanpassingen uitvoeren aan het fietspad langs de Boechoutlaan (N277) zodat fietsers veiliger kunnen oversteken. Het fietspad zal ter hoogte van de oversteek van de afrit van de A12 verder van de Boechoutlaan liggen. In de toekomst is het dan mogelijk om een veilige fietsoversteek van en naar de Temselaan aan te leggen.

De werken worden in vier fasen uitgevoerd tussen 24 augustus en 25 september. Tijdens de werken wordt de oprit Strombeek-Bever-Centrum (nr. 2) naar de A12 tussen 31 augustus en 4 september afgesloten voor het verkeer.

In de tweede fase van de werken wordt er ter hoogte van het fietspad aan de op- en afrit van de A12 Strombeek-Bever (nr.2) gewerkt. De oprit Strombeek-Bever-Centrum (nr. 2) naar de A12 wordt daardoor in de periode tussen 17 en 31 augustus afgesloten voor het verkeer. De afrit blijft gedeeltelijk open voor verkeer richting Strombeek-Bever. Verkeer dat de A12 wil nemen kan dat eerder via oprit Meise (n3) of via de lokale omleiding langs de Madridlaan en de Van Praetlaan (R21) richting Laken rijden.

Tijdens fases 3 en 4 wordt de Temselaan gedeeltelijk Ă©Ă©nrichtingsstraat. De aannemer heeft daar ruimte nodig voor het vernieuwen en aanpassen van het voetpad ter hoogte van de Boechoutlaan. Verkeer kan dan omgeleid worden langs de Romeinse Steenweg.

Tijdens de werken blijven handelaars in de buurt van de werfzone bereikbaar. Omwonenden hebben ook steeds toegang tot hun oprit

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise