Kapper Sven breidt uit naar garage buurman om zoveel mogelijk klanten van coronakapsel te verlossen

Kapper Sven Corbeel (48) is terug aan de slag. En of het druk wordt. Om toch zoveel mogelijk mensen van hun coronakapsel te verlossen, kan hij zijn salon in de Guldenschaapstraat zelfs tijdelijk uitbreiden in de garage van zijn buur.

Sven hanteert na twee maanden opnieuw de schaar. Dat zijn klanten stonden te popelen mag duidelijk zijn. Al om 5 uur diende de eerste zich al aan. “Eigenlijk is het voor mij een proefdag want op maandag ben ik normaal dicht”, vertelt hij. “Normaal werken we hier met acht kappers. Maar ik draai nu al eens proef op mijn eentje. Je moet er terug een beetje inkomen hè (lacht).”

De voorzorgsmaatregelen zijn ook uitgebreid. “Bij het binnenkomen moeten de klanten meteen hun handen ontsmetten. Ik heb vijftig liter handgel voorzien. Een mondmasker is verplicht. We hebben er zelf die mijn vrouw heeft gestikt al hebben de meeste klanten wel eentje aan. Daar zitten er ook wel ‘ambetante’ tussen. Die met elastieken achter de oren zijn te doen maar die met linten moet je onvermijdelijk losmaken anders kan je niet deftig knippen. Na de kapbeurt wordt alles sowieso ontsmet. Er zijn ook glazen schermen tussen de stoelen. Ik heb verder ook 2.000 wegwerpkapmantels.”

In totaal neemt Sven vandaag op zijn eentje meteen 36 klanten onder handen. “Morgen gaat er vier man personeel aan het werk, en woensdag zes. Vrijdag zouden we dan zo goed als op volle sterkte zijn. Maar omdat we beperkt zitten in ruimte en voldoende afstand moeten houden kunnen we niet met acht tegelijk werken. Normaal heb ik zeven klanten per half uur. Nu zullen dat aanvankelijk maar vier klanten per half uur zijn.”

De telefoon staat nochtans roodgloeiend. “Ik zit vol tot eind juni. De dag na de Veiligheidsraad, toen de opening bevestigd werd, heb ik 236 telefoontje gekregen. Het was echt niet te doen. We zijn blij dat we opnieuw kunnen openen. Maar het is aanpassen, zoals voor iedereen.”

Zijn buurman Luc zorgde wel voor wat meer ‘ademruimte’. “Hij heeft zijn garage ter beschikking gesteld, die vlak naast het kapsalon ligt. Die hebben we zo ingericht dat we er twee klanten kunnen brushen. Dat allemaal in ruil voor een gratis kapbeurt van zijn vrouw (lacht). De klanten gaan er zo goed als buiten zitten want er is geen raam tussen. Ze gaan dus op hun gemak in de zon zitten…”

Alain Schröder (59) uit Eppegem laat het zich intussen als een van de eerste klanten welgevallen. “Ik ben van mijn coronakapsel af”, lacht hij. “Ik kom normaal om de zes weken. Ik had het geluk dat ik een paar dagen voor de sluiting van de kappers nog geweest ben. Dus ik ben maar een tweetal weken ‘over tijd’. De ‘schade’ valt dus mee. Schrik om besmet te raken heb ik niet. Alles is goed georganiseerd. Ik ben daar ook heel fatalistisch in. Voor hetzelfde geld valt er straks op straat een dakpan op je hoofd…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise