Eerste slechtvalkjong eindelijk geboren

Heuglijk nieuws in Grimbergen: in de basiliektoren is in het nest van de slechtvalken een eerste kuiken uit één van de twee eitjes gekomen. Tot opluchting van pastoor Johan Goossens want de jonge slechtvalkjes lieten dit jaar op zich wachten.

Het gaat om een nieuw slechtvalkenkoppel dat sinds dit jaar aan het broeden is geslagen in de nestkast van de basiliek. Ze hebben twee eitjes gelegd maar gezien de normale broedtijd intussen al ruim werd overschreden is de kans klein dat er nog een kuikentje uit het tweede eitje komt. Op een televisiescherm achter het raam van de abdij op het Kerkplein kan je het wel en wee van het jonge gezinnetje volgen via de webcambeelden. Geïnteresseerden kunnen ook terecht op de Facebookpagina ‘Slechtvalk (Falco peregrinus) in Grimbergen’.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise