Invoering tijdelijk woonerf in Boechtstraat, Beauffortstraat en Nieuwelaan

Tot het einde van de coronamaatregelen wordt er een woonerf ingevoerd in de Boechtstraat, de Beauffortstraat en een stuk van de Nieuwelaan. Zo kunnen de social distancing maatregelen op straat gerespecteerd worden door winkelbezoekers.

Winkels openen opnieuw hun deuren en ook voor winkelbezoekers geldt de social distancing maatregel waardoor lange wachtrijen op het voetpad onvermijdelijk zijn. In deze straten met smalle voetpaden is het niet mogelijk om de nodige afstand van 1,5 meter te respecteren. Door de invoering van een tijdelijke woonerf kunnen voetgangers de hele breedte van de openbare weg gebruiken en is het mogelijk om de nodige afstand te respecteren.

In een woonerf geldt een snelheidsbeperking van 20 km/u. Auto’s mogen erdoor, maar moeten hun rijgedrag aanpassen aan voetgangers en fietsers. Dit maakt de verplaatsingen voor fietsers en voetgangers veiliger en aangenamer. De herverdeling van de weg wordt aangehouden tot de maatregelen voorbij zijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise