Dronken bestuurder rijdt twee ziekenhuisbezoekers aan op parking AZ Jan Portaels

Een 62-jarige bestuurder heeft woensdagmorgen een vrouw en een man aangereden op de parking van het AZ Jan Portaels in Vilvoorde. Vervolgens pleegde hij vluchtmisdrijf. De slachtoffers, twee zeventigers, raakten beide zwaargewond. De man werd snel opgepakt en bleek onder invloed van alcohol.

Even paniek woensdagmorgen aan de hoofdingang van het AZ Jan Portaels. Rond 10 uur reed een man er met zijn Mercedes van de parking. “Plots reed hij met te hoge snelheid een vrouw aan en daarna ook nog een man”, zegt woordvoerster Helena Polfliet van het AZ Jan Portaels. “Hij werd volgens ooggetuigen zelfs weggekatapulteerd. Vervolgens ging hij ervandoor.” In zijn vlucht reed de bestuurder ook nog twee paaltjes omver.

De politie van de zone VIMA (Vilvoorde-Machelen) was meteen ter plaatse – het commissariaat ligt amper 100 meter verderop. “Via onze bewakingscamera’s hebben ze snel kunnen zien over welke wagen het ging en met welke nummerplaat hij rondreed.”

“De bestuurder van het voertuig is na de aanrijding doorgereden, maar kon nadien door de politiezone VIMA aangetroffen worden aan zijn woning”, laat Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde weten. “Hij verklaarde op de gas in plaats van op de rem geduwd te hebben. De man zou van plan geweest zijn zich nadien nog te gaan aangeven bij de politie, maar de politie stond dus al aan zijn deur.”

De bestuurder bleek bovendien onder invloed van alcohol. “Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en zijn voertuig wordt geïmmobiliseerd voor 6 maanden. Intussen zal er een medisch rijgeschiktheidsonderzoek plaatsvinden, gezien er mogelijk sprake is van een alcoholproblematiek.”

De slachtoffers, een man van 77 en een vrouw van 79, raakten zwaar gekwetst. Zij werden meteen naar Spoed gebracht maar verkeren niet in levensgevaar.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise