Leesfee Emy Geyskens schreef boek samen met leerlingen van GBS Krokegem

De leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar van GBS De Springplank in Krokegem schreven samen met leesfee Emy Geyskens en Velt een boek over ecologisch tuinieren en de grote plasticsoep. Het boek is nu verkrijgbaar.

Het project MUNT van GBS De Springplank in Krokegem telt verschillende kleinere projecten en ontstond een drietal jaar geleden. Zo werd vorig jaar de vernieuwde speelplaats al ingehuldigd. Een deel van de verharding maakte plaats voor een schooltuin die de leerlingen zelf hebben ontworpen. De tuin bestaat uit verschillende elementen zoals een dierenren, een moestuin, leeshutten en speelelementen. Maar de leerlingen toonden zich ook van hun creatiefste kant. Zo namen de leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar een lied op samen met Johan Waegeman van De Studio. De kinderen uit het eerste, tweede en derde leerjaar gingen dan weer aan de slag met leesfee en auteur Emy Geyskens. Het boek dat tot stand kwam in samenwerking met Velt, wordt nu uitgegeven door uitgeverij Clavis.

“Het boek ‘de plastic dreiging’ vertelt het spannende verhaal over de plastic dreiging waaraan een heel dorp dreigt ten onder te gaan. Maar tussendoor worden er ook handige tips gegeven hoe je zelf met een eigen moestuin kan starten. Het leuke aan het boek is dat de kinderen zelf ideeën hebben gegeven waarmee ik aan de slag kon om het boek te schrijven. Ze zullen dus hun eigen verhalen in het boek terugvinden”, zei auteur Emy Geyskens er vorig jaar over bij de voorstelling van het MUNT-project. Het boek is eenvoudig geschreven met leuke illustraties van Isabel Bouttens waardoor het al geschikt is voor kinderen vanaf zes jaar. Het boek is vanaf nu te koop via uitgeverij Clavis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk