Geen bezoek meer toegestaan in AZ Jan Portaels

In Vilvoorde is geen bezoek meer toegestaan in het AZ Jan Portaels. “Om besmettingen te voorkomen bij onze patiënten en medewerkers en ook om de verspreiding van het virus tout court te vermijden”, zegt woordvoerster Helena Polfliet.

Op bepaalde afdelingen is wel nog een uitzondering toegestaan, al dient dit beperkt te blijven tot maximum één persoon per dag. “Het gaat dan om de partner van de moeder op de materniteit wel nog toegelaten, op pediatrie één van de ouders, en op palliatieve zorgen kan dit in overleg met de dokter afgesproken worden.”

Het ziekenhuis wil wel alles in het werk stellen zodat patiënten en familie in contact kunnen blijven. “Gelukkig zijn er vandaag heel wat alternatieven. We zullen er alles aan doen opdat patiënten op een vlotte manier kunnen face-timen, skypen en telefoneren met hun geliefden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise