Grimbergen kiest voor milieuvriendelijke bestelwagens

Grimbergen heeft twee nieuwe bestelwagens aangekocht die rijden op aardgas (CNG). Bij de dienst Gebouwen alsook bij de dienst Wegen diende een oude wagen vervangen te worden.

“Voor deze bestelwagens die dagelijks de gemeente doorkruisen is een milieuvriendelijke wagen zeker aangewezen”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld). “Het voordeel van een wagen op aardgas is dat deze geen roet uitstoot alsook 95% minder fijn stof en de helft minder koolmonoxide dan een ander wagen. Door het lager verbruik wordt de meerkost bij de aankoop snel gerecupereerd.”

Op deze manier wordt de vergroening van het wagenpark verdergezet. “Er waren al zes CNG-wagens in dienst, met de nieuwe wagens komen we dus aan acht milieuvriendelijke CNG-wagens.”

Voor de dienst Gebouwen werd een gesloten bestelwagen aangekocht en voor de dienst Wegen een bestelwagen met kipper. De gemeente Grimbergen koos voor aangepaste kleuren: geel voor de Gebouwen en blauw voor de dienst Wegen en Water.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise