Natuurpunt Meise dringt aan op amfibieschermen

Natuurpunt Meise vraagt dat er amfibieschermen komen langsheen het Domein Drytoren in Meise om te vermijden dat honderden dieren er jaarlijks worden platgereden.

Het is momenteel dan ook bij momenten slalommen tussen tientallen kikkers op de fietssnelweg F28 langsheen de Strombeek-Beverselaan en de A12. Duisternis, zachte temperaturen en regenweer zijn de ideale omstandigheden voor amfibieën om op stap te gaan en bij voorkeur op zoek naar een partner.

“Spijtig genoeg worden er telkens weer vele honderden padden, kikkers en salamanders op deze plaats platgereden”, zegt Natuurpunt Meise. “Amfibieschermen plaatsen langsheen het Domein Drytoren zou al veel soelaas kunnen bieden. Een tip voor de gemeente in dit ‘Jaar van de Biodiversiteit’.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise