Frederik postuum benoemd tot stadsambassadeur

De stad Vilvoorde heeft beslist Frederik Vanclooster, de 21-jarige die tijdens nieuwjaarsnacht na een fuif in De Kruitfabriek verdronk in het kanaal Brussel-Schelde, postuum te benoemen tot stadsambassadeur. Vilvoorde draagt de titel, die het op 18 december vorig jaar toekende aan beide ouders, over aan hun zoon.

Vilvoorde kiest sinds 2017 jaarlijks een stadsambassadeur. Danser, choreograaf, televisiepresentator en schrijver Ish Ait Hamou was de eerste die dat jaar die eer te beurt vielt. Een jaar later volgde het bedrijf Ecoworks.

Op 18 december 2019 werden Lucas Vanclooster en Kristien Bonneure aangesteld wegens hun engagement voor de stad, zowel als bevlogen VRT-journalisten, vrijwilligers bij de organisatie van een jaarlijkse kunsttentoonstelling en stadsgids. In samenspraak met beiden is nu beslist die titel postuum over te dragen aan hun zoon.

Vilvoorde wijst op het enorme mededeleven met familie en vrienden van Frederik. “De respons is het toonbeeld van wat wij als stad nastreven: warmte en betrokkenheid. Frederik zelf stond voor diezelfde waarden en was een graag geziene jongere die mensen bij elkaar bracht en oog had voor iedereen. Als leider binnen de AKABE-scouts was hij mee verantwoordelijk voor de zorg voor kinderen met een handicap. Hij was geëngageerd binnen het verenigingsleven en had veel vrienden. Als symbool van warmte, solidariteit en zorgzaamheid wordt hij terecht ambassadeur van een stad met een recordaantal jongeren.”

Vilvoorde wil de komende maanden extra aandacht besteden aan de goede doelen die Frederik nauw aan het hart lagen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise