Afvalophaalpunt verdwijnt na herhaaldelijk misbruik

Grimbergen gaat het afvalophaalpunt op het Gemeenteplein in Strombeek-Bever opdoeken. Dat heeft het gemeentebestuur beslist nadat herhaaldelijk misbruik werd vastgesteld en de plek de facto is uitgegroeid tot één groot stort.

In de plaats komen er containers van 1200 liter in de vlakbij gelegen Verbeytstraat. Daar komt een slot op en pas de dag voor de voorziene ophaling worden de betreffende containers opengemaakt zodat inwoners hun PMD, restafval, GFT of papier en karton kunnen deponeren. Daarna gaan de containers terug vast.

De containers zullen zich ook in het zicht van de vaste bewakingscamera bevinden die aan het CC Strombeek hangt zodat misbruik kan bestraft worden. De containers zijn besteld en zullen binnen een tweetal weken geplaatst worden. Daarna wordt ook het huidige afvalophaalpunt opgeruimd.

Aan het Gemeenteplein zijn al een hele poos ingrijpende werkzaamheden aan de gang en voor de omwonden is een verzamelpunt voor huisvuil ingericht. Dat is echter uitgegroeid tot een sluikstort. Mensen komen van her en der hun afval dumpen. Daarvoor gebruiken ze ook niet altijd de reglementaire zakken. Alles ligt dooreen: zwarte en rode zakken, maar ook andere verpakkingen, afgedankte kerstbomen, WC-brillen, afval van schilders,… Er worden tot grote ergernis van de buurtbewoners dan ook ratten gesignaleerd en ook grote groepen meeuwen doen zich te goed aan het stort.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise