Opnieuw recordaantal bezoekers voor Plantentuin

De Plantentuin van Meise heeft in 2019 het recordaantal van 183.381 bezoekers over de vloer gekregen tegenover 176.461 het jaar voordien. Het is het vijfde jaar op rij dat het recordaantal wordt verbroken en een verdubbeling van het aantal bezoekers in vergelijking met 2011.

Manon van Hoye, woordvoerster van de Plantentuin, schrijft de stijging van de afgelopen jaren toe aan nieuwe initiatieven zoals het licht- en muziekevenement WinterFloridylle dat de voorbije editie bijna 16.000 bezoekers op de been bracht.

Daarnaast opende in 2019 twee nieuwe projecten de deuren, met name de Rozentuin, die op een oppervlakte van 9.000 vierkante meter 1.500 planten telt, en het HOUTlab, het enige houtmuseum ter wereld. “Alle vernieuwingen maken deel uit van het masterplan dat met een totale investering van 103 miljoen euro in de periode 2014-2026 van de Plantentuin dé botanische tuin van Europa wil maken. We plannen tegen 2026 nog twee nieuwe bezoekerscentra, een gloednieuw serrecomplex en een culinaire tuin. Het streefdoel is om een referentie te worden op vlak van toerisme en wetenschappelijk onderzoek en jaarlijks 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland te lokken”, aldus van Hoye.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise