‘Vergeten’ graven krijgen witte roos

Dat eenzaamheid velen in onze samenleving treft, heeft Jong CD&V Vilvoorde al enkele keren aangekaart door ouderen een bezoekje te brengen. Maar ook na de dood worden heel wat mensen vergeten. Daarom legden enkele leden van Jong CD&V Vilvoorde een 50-tal witte rozen op ‘vergeten’ graven.

Rond deze periode van het jaar brengen heel wat mensen een bloemetje naar het kerkhof, ter nagedachtenis van hun overleden vrienden en familie. Maar niet iedereen krijgt zo’n bezoekje. Daarom trokken enkele leden van Jong CD&V Vilvoorde op 3 november, de dag na Allerzielen, met witte rozen voor ‘vergeten’ graven naar de begraafplaats.

“Op verschillende plaatsen in het land werden dit soort acties al eens gedaan, maar in Vilvoorde was dit nog niet het geval” , zegt Lieve Dangreau van Jong CD&V. “Tijdens onze actie werd al gauw duidelijk dat heel wat graven, zowel van kleine kindjes, als volwassenen met een lang leven, vergeten zijn. Dit vinden we zeer spijtig om te zien. Een respectvolle samenleving draagt ook zorg voor de overleden inwoners. Zo deden we vorig jaar ook al eens een opruimactie op de Vilvoordse kerkhoven.” Natuurlijk is niet ieder ‘vergeten’ graf daadwerkelijk ‘vergeten’; soms woont de familie ver weg, of zijn de nabestaanden niet zo mobiel meer. “Zo kan deze simpele roos dan toch het graf wat opfleuren”, aldus Lieve Dangreau.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise