Geen modderpoelen meer op kerkhof

De gemeente Grimbergen investeert 30.000 euro in een proefproject met speciaal, waterdoorlatend materiaal voor de paden van het kerkhof van Humbeek. Dat moet vermijden dat er nog onderhoudsproblemen ontstaan. Bij een bijzetting moet bijvoorbeeld vaak ook het gras verwijderd worden in het wandelpad. Dat zorgt dan vaak maandenlang voor modderpoelen voor het gras zich heeft hersteld en is allesbehalve aangenaam voor de kerkhofbezoekers.

Het kerkhof van Humbeek komt eerst aan de beurt in de lente van 2020. De nieuwe paden zouden vervolgens tien jaar onderhoudsvrij moeten zijn. Burgemeester Chris Selleslagh laat weten dat indien het proefproject slaagt, alle kerkhoven in Grimbergen van dit soort paden zullen voorzien worden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise