Jaarmarktweekend start met parade

In het centrum van Vilvoorde wordt het op maandag 13 mei opnieuw over de koppen lopen op de 166ste jaarmarkt. De landbouwprijskamp met honderden dieren en talrijke prijskampen is toe aan de 157ste editie. De wedstrijden starten om 9.30 uur en duren ongeveer tot 14 uur. De bezoekers zullen een mooi aaneengesloten parcours kunnen afwerken van marktkraampjes. Ambiance is er verzekerd met de traditionele optredens georganiseerd door restaurant De Kuiper in het Vissersstraatje, de electro-dansmuziek op Open Air en de Spaanse sfeer in de tent in het Tyndaelepark. ‘Kunst in de Troost’ pakt dan weer uit met een feesteditie voor haar 20ste verjaardag. In het klooster en de tuin van de Onze-Lieve-Vrouw van Troost kan je opnieuw heel wat werken van verschillende soorten kunstenaars terugvinden. De opbrengst gaat naar de restauratie van de basiliek. De Troostkermis in Vilvoorde opent dit jaar overigens voor het eerst al op vrijdagavond. Op 10 mei zal er een parade door het centrum trekken met de Vilvoordse reuzen van de Koninklijke Rederijkerskamer De Goudbloem.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise