Hoogtewerker getest voor viaduct van Vilvoorde

Onder het viaduct van Vilvoorde, vond zopas, 57 meter hoog, een spectaculaire demonstratie plaats met een hoogtewerker.

“We zijn van plan om een nieuwe, ‘zwaardere’ hoogtewerker aan te schaffen met meer mogelijkheden en bekijken puur wat de mogelijkheden zijn van dit exemplaar van deze leverancier”, legt ingenieur Jan Broos van het Agenschap Wegen en Verkeer (AWV) uit . “Het viaduct is het hoogste in zijn soort in Vlaanderen en dus de ideale plek om te testen. Het is dus zeker niet dat er een probleem is met het viaduct. We willen vooral de mogelijkheden voor toekomstige inspecties onderzoeken.”

Via de Sluisstraat werd het gevaarte op het jaagpad geplaatst. “Het is ook de bedoeling om te kijken of we de overspanning van het kanaal kunnen halen. Dan zouden we renovatiewerken of controles aan het viaduct op deze manier kunnen uitvoeren in plaats van vanaf op het viaduct zelf te moeten werken en daarbij een rijvak te moeten afsluiten.”

De test was positief en zal nu werden worden geëvalueerd met het oog op een eventuele aanschaf. “De leverancier heeft kunnen doen wat ze wilden doen en het bereik dat we wilden hebben is er. Dit is dus zeker bruikbaar materiaal voor ons”, aldus nog Broos.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise