Vilvoords toptalent Nygel (19) mag racen in Portugal

Vilvoordenaar Nygel Verhaeren (19) mag onverwacht het ‘Genius Water Racing’ team versterken tijdens de 24 uur race van Portimao (Portugal). Hiermee bevestigt het Vlaams-Brabantse toptalent nogmaals zijn groeiende reputatie als racepiloot.

“Ik dacht dat mijn seizoen voorbij was tot ik een onverwacht telefoontje kreeg”, vertelt een enthousiaste Nygel. “Genius Water Racing biedt me de kans om als een van hun piloten aan de slag te gaan tijdens de 24 uur van Portimao. De wagen is een droom om mee te rijden en ik heb alle vertrouwen in de rest van het team. Voor mij is het een fantastische kans die ik met beide handen wil en kan grijpen.”

Verhaeren wordt zo steeds meer en meer een gekende Belgische naam in het internationale racecircuit. Eerder maakte hij al naam en faam in de Europese kartingwereld. Op amper negenjarige leeftijd maakte hij zijn eerste ritje met een kar. In 2013 deed hij voor het eerst mee aan de officiële competitie. Met succes, want zowel in binnen- als buitenland won Nygel de ene prestigieuze prijs na de andere. Met als kers op de taart het Belgisch kampioenschap in 2017.

Dit jaar ruilde Nygel het kartingcircuit in voor het racecircuit en trad hij ondermeer aan in de VW FunCup. En nu mag hij dus mee aan het stuur gaan zitten van de Lamera Cup, een wagen die in Frankrijk zijn eigen kampioenschap kent. De Lamera Cup is misschien niet zo bekend in eigen land maar scoort hoge toppen in de rest van Europa.

Weinig jonge Belgen stoten door tot de echte top van de internationale racingwereld. De weg er naartoe is zowel mentaal als financieel hobbelig. Maar Nygel is en blijft optimistisch: “Ikzelf, mijn familie, de sponsors en alle vrienden hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt. We hopen de komende jaren hiervan natuurlijk de vruchten te dragen.”

De race vindt plaats van 9 tot 11 november. Wie meer info wil, kan surfen naar www.nygelverhaeren.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise