Inbraak via dak in Auberge Napoleon

Dieven hebben al voor de derde keer ingebroken in het bekende restaurant Auberge Napoleon op de Brusselsesteenweg. Opmerkelijk: de dieven kwamen langs het dak, aan de kant van de Plantentuin. Daarbij braken ze het dak letterlijk open. Uitbater Jan Stallaert doet een oproep naar mensen die iets verdachts hebben gezien aangezien dit uiteraard ook het nodige lawaai moet veroorzaakt hebben. Op de camerabeelden zijn vier personen met kappen te zien..

Vier gemaskerde mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag restaurant Auberge Napoleon in Meise via het dak binnengedrongen. Ze richtten heel wat schade aan om uiteindelijk met een kleine buit aan de haal te gaan. Van de daders ontbreekt momenteel nog elk spoor.

Het waren de buren van het restaurant in de Bouchoutlaan die zondagmiddag zagen dat een deel van het dak van Auberge Napoleon vernield was. Zij brachten eigenaar Jan Stallaert op de hoogte die meteen naar zijn zaak afzakte. “De schade was enorm”, klinkt het. “Niet alleen het dak werd vernield, ook een ingebouwde kast werd stuk geslagen. Daarnaast werden ook verschillende verluchtingsgaten en elektriciteitsdraden onder het dak beschadigd.”

De schade mag dan wel groot zijn, volgens Jan Stallaert gingen de dieven met slechts een beperkte buit aan de haal. “Omdat steeds meer mensen met een bankkaart betalen, is er tegenwoordig weinig cash geld aanwezig in restaurants”, klinkt het. “Dat is ook bij ons het geval. Voorts laat ik ook nooit waardevolle spullen achter. Met wat ze effectief aan de haal zijn, weet ik nog niet. Maar veel zal het niet zijn.”

De uitbater van Auberge Napoleon schrikt ondertussen al niet meer op van een nieuwe inbraak. De voorbije jaren was zijn restaurant al zes keer het doelwit van dieven. “Het is de eerste keer dat ze via het dak naar binnen geraken”, aldus nog de zaakvoerder. “De twee vorige keren bleef het bij een inbraakpoging. Via andere wegen geraakten ze in het verleden jammer genoeg wel al binnen. Ik heb intussen een alarm in mijn restaurant hangen. Ook boven hangt een sensor, maar die wisten de inbrekers duidelijk goed te ontwijken. Ik beschik wel over camerabeelden van de daders. Of ik de zaak nog beter kan beveiligen? Ik kan misschien nog wat extra verlichting aan de buitengevel hangen, maar verder is het restaurant wel goed beveiligd. Hoeveel de totale schade me zal kosten, weet ik nog niet. Dat zal ik nog met de verzekering moeten bekijken.”

Ondertussen is er evenwel nog geen spoor naar de daders. De recherche van de lokale politie KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise) voert een onderzoek.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise