Voordelig zwemmen bij buren tijdens sluiting Pierebad

De Grimbergenaren kunnen in november en december aan inwonerstarief gaan zwemmen in Vilvoorde en Meise. De gemeente heeft hierover een overeenkomst afgesloten met de naburige zwembaden en past het verschil in tarief bij. In een ultieme poging om het lekkende ‘Pierebad’ definitief te herstellen, heeft het gemeentelijke zwembad in Strombeek-Bever namelijk voor twee maanden de deuren gesloten.

Net voor de tiende verjaardag van het lekkende bad, dat liefst 10 miljoen euro kostte, heeft de gemeente met de aannemer een overeenkomst bereikt. Die zal op eigen kosten een serieuze ingreep doen.

Door deze ingrijpende werken blijft het Pierebad dicht tot 31 december. Om haar inwoners toch voldoende zwemkansen te geven, vroeg en kreeg de gemeente Grimbergen de medewerking van de gemeente Meise en het Autonoom Gemeentebedrijf van Vilvoorde. “Hierdoor betalen de Grimbergenaren voor een individuele zwembeurt in de zwembaden De Wauwer in Meise en ’t Zeepaardje tin Vilvoorde het tarief voor inwoners in plaats van het tarief voor niet-inwoners. De gemeente Grimbergen past het verschil in tarief bij”, zegt sportschepen Tom Gaudaen (Open Vld). “Op vertoon van de identiteitskaart wordt meteen het gereduceerde tarief aan de kassa aangerekend.”

Voor het Pierebad zelf lijkt het intussen de ultieme reddingspoging te worden. Als het nu nog niet lukt om de chronische lekken een halt toe te roepen, ziet het er bedenkelijk uit voor de gemeente. Voor toekomstige ingrepen in het zwembad dreigt ze namelijk zelf te moeten opdraaien nu de tienjarige aansprakelijkheid gaat verlopen.

Het Pierebad opende begin 2009 de deuren. De bouw zelf had zowat twee jaar in beslag genomen, en liep over een hobbelig parcours. De Grimbergenaren moesten al bij aanvang langer dan gepland wachten op hun gloednieuw zwembad en bijna tien jaar later is het verhaal dus nog niet ten einde. Ook dit jaar zijn er al verschillende sluitingen geweest.

De gemeente stelde de hoofdaannemer in gebreke en wat volgde was een welles-nietesspelletje dat al jaren aansleept. Tussendoor vonden een aantal halfslachtige ingrepen plaats die geen soelaas boden. Alle herstellingswerken ten spijt, sijpelt er nog steeds chloorwater vanuit de badhal naar de technische kelderverdieping en in de betonstructuur.

Nu zou het probleem toch gevonden moeten zijn. “De advocaten van de aannemer en de gemeente hebben samengezeten en een akkoord bereikt in de vorm van een dading”, legde schepen van Openbare Werken Chris Selleslagh (Open Vld) eerder al uit. “Beide partijen hebben experts aangeduid en we denken dat we het probleem gevonden hebben. Die zou liggen in een product dat is gebruikt bij de verbinding tussen de boven- en onderlaag.”

Er zal nu boven de bestaande betegeling een nieuwe gietvloer aangebracht worden. Afwachten of de soap daarmee ten einde is. De kosten van de werken zijn volledig voor rekening van de aannemer.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise