Luifel op Grote Markt klaar voor kerstvakantie

 

Op de vernieuwde autovrije Grote Markt wordt momenteel volop gewerkt aan het dichtleggen van de imposante houten luifel. “Dat is een precisiewerkje want de latten worden manueel een voor een op de stalen constructie gelegd”, zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open Vld). “De luifel verwijst naar het Vilvoordse verleden toen er op de Grote Markt nog een Lakenhalle en een kiosk stond. Onze inwoners zullen er kunnen schuilen als het regent en er kunnen ook overdekte activiteiten en evenementen plaatsvinden. En het is ook gewoon mooi en passend op ons nieuwe marktplein.”

De hele constructie, die ongeveer 545.000 euro kost, moet klaar zijn tegen de kerstvakantie.

De houten luifel geeft een originele blik op het verleden en doet denken aan de vroegere Lakenhalle en de kiosk. Bovendien is het tegelijkertijd een overdekte gebruiksruimte die tal van mogelijkheden biedt voor gezellige evenementen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise