"Nachtrust om zeep door laden en lossen"

 

Buurtbewoners van de Toekomststraat in Vilvoorde centrum worden uit hun slaap gehouden door het nachtelijk laden en lossen van goederen bij de lokale Carrefour Market. “Vroeger gebeurde dat tegen de ochtend. Nu op elke moment dat het hen uitkomt. En dat gaat vaak gepaard met een hels kabaal. Ik heb al zes keer naar de politie gebeld maar die komt met moeite tot hier. Onze nachtrust is blijkbaar geen prioriteit”, zucht buurtbewoner Patrick Verbesselt.

Sinds een paar maanden is de buurtbewoners van de Toekomststraat geen deftige nachtrust meer gegund. “Ze komen hier tegenwoordig telkens op alle momenten van de nacht laden en lossen”, vertelt Patrick Verbesselt. “Eergisteren was het weer van dat. Dan stonden hier twee opleggers om twee uur. Dat in- en uitladen maakt echt een hels kabaal. Telkens als die paletten op die laadbrug worden gezet is dat een ‘patat’.”

De bewoners hebben op kort tijd al zeker zes keer naar de politie gebeld. Maar die staat machteloos, zo lijkt. “‘Wat wil je dat we doen?’, vragen ze soms. “Ze komen zelfs niet altijd meer ter plekke of zeggen dat ze het ‘intern’ gaan bekijken. Een GAS-boete zouden ze kunnen geven blijkbaar maar uiteindelijk gebeurt er steevast niets.”

Het gevolg zijn heel wat slapeloze nachten. “Een van de buren slaapt met oordopjes, iemand anders heeft een jong kleinkind dat hier geregeld blijft overnachten. Die schiet dan ook steeds wakker. Het is geen leven meer op die manier. Ik ben het spuugzat om telkens de politie te bellen en dat er dan vervolgens niks wordt ondernomen.”

Het gaat blijkbaar wel nog om een vrij recent fenomeen. “Het is een paar maanden geleden begonnen. Vroeger was er een magazijnier maar die hebben ze afgedankt. Bij hem was het in – en uitladen beperkt tot de ochtenduren. Nu mogen die ‘mannen’ blijkbaar hun zin doen en komen ze maar laden en lossen wanneer ze willen.”
Bij de uitbaters van de Carrefour kunnen de buurtbewoners ook niet terecht met hun grieven. “Ze lachen het gewoon weg als we er iets van zeggen. Op enige goede wil van die kant moeten we dus ook al niet rekenen…”

Hallo stad? “Dit gegeven is nieuw voor mij”, zegt schepen van Lokale Economie Viviane Schaessens (N-VA). “Er zijn geen klachten binnengekomen bij onze diensten maar ik ga dit wel checken bij de politie. De nachtrust van die mensen moet sowieso wel gerespecteerd worden.”

“Tot op heden hebben wij hierover nooit klachten ontvangen”, reageert Baptiste van Outryve, PR-verantwoordelijke van Carrefour. “Maar we nodigen deze buurman graag uit om zijn bemerkingen met ons te delen. Wij zullen hem uiteraard met plezier ontvangen en naar zijn grieven luisteren.

Bij de politie van de zone VIMA (Vilvoorde-Machelen) kregen we ondanks aandringen geen reactie te pakken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise