Toeristisch infopunt viert 10.000ste bezoeker

 

Stad Vilvoorde heeft zopas de 10.000ste bezoeker van het toeristisch infopunt in de bloemetjes gezet. Het gaat om Daniël Colette, een oud-Vilvoordenaar die nu in Dilbeek woont en wekelijks nog de bus richting Vilvoorde neemt. Hij is bijzonder positief over de Zennestad. “In Vilvoorde gebeuren mooie dingen”, stelt hij. “Het is een stad in verandering waar Vilvoordenaars fier op mogen zijn. Ik kom ook altijd graag een kijkje nemen in dit infopunt. De hulpvaardige medewerkers staan altijd meteen klaar.”

“Toerisme Vilvoorde blijkt een opmerkelijk succesverhaal”, zegt schepen van Toerisme Viviane Schaessens (N-VA). “Zo is de 10.000ste bezoeker slechts één van de vele zaken die we kunnen vieren. Het infopunt verspreidde intussen liefst meer dan 25.000 brochures en 2017 bleek ons meest geslaagde gidsjaar tot nu toe met rondleidingen voor meer dan 2.700 bezoekers. Deze positieve cijfers zouden nooit mogelijk zijn geweest zonder onze stadsgidsen, een groep van 40 enorm enthousiaste vrijwilligers.” Ook de evaluaties van een bezoek aan Vilvoorde zijn blijkbaar steeds opvallend positief.

Het infopunt opende voor het eerst de deuren op 22 april 2014.. Na de instorting van een deel van het historische Mattenkot in 2011, werd van de nood een deugd gemaakt. Er werd gekozen voor een transparant ‘glazen’ huis: gastvrij en uitnodigend voor bezoekers én de eigen bevolking. Het infopunt is namelijk in eerste instantie bedoeld om de Vilvoordenaar zijn stad beter te leren kennen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise