‘Vervloekte’ werken lopen 1,5 maand vertraging op

 

De grote werken op de Brusselsesteenweg hebben door de slechte weersomstandigheden liefst anderhalve maand vertraging opgelopen. In plaats van half februari wordt nu pas eind maart vooropgesteld als einddatum voor fase 3 tussen Speelbroek en De Merodestraat. Dat betekent dat het einde van het tandengeknars in de file op de Spaanse Lindebaan of de Wolvertemsesteenweg nog niet in zicht is. Grimbergen centrum blijft tot nader order een beproeving voor menig automobilist.

Het einde van de al zo vaak vervloekte werken op de Brusselsesteenweg is nog niet voor morgen. Door de slechte weersomstandigheden lopen de werken in fase 3 (het stuk tussen Speelbroek en de Merodestraat) namelijk ook nog eens vertraging op. “Door het natte, koude weer van de laatste weken schuift de planning jammer genoeg op”, legt woordvoerder Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) uit. “Voor de start van het kerstverlof heeft de aannemer nog de greppel en de boordstenen geplaatst. Vanaf 15 januari start de aannemer normaal – maar ook weer afhankelijk van de weersomstandigheden – met het plaatsen van de fundering of de voorbereidende werken aan de voetpaden en fietspaden. Het einde van de werken in fase 3 is nu voorzien voor eind maart. De werfzone blijft intussen afgesloten voor alle verkeer.”

Het wordt dus nog zeker 1,5 maand langer sakkeren in de flessenhals op de Spaanse Lindebaan of de Vilvoordse- en Wolvertemsesteenweg, langswaar al het spitsverkeer nu wordt gestuurd. De blokkade van het centrum werd dan wel gedeeltelijk opgeheven maar doorgaand verkeer dat zich een short cut wil forceren is er nog altijd aan voor de moeite omdat de Prinsenstraat een éénrichtingsstraat is geworden, met de rijrichting komende van de Spaanse Lindebaan.. De impact van het verwijderen van de betonblokken zal evenwel pas duidelijk worden na het kerstverlof omdat er nu sowieso veel minder verkeer is. “Half januari volgt een nieuwe evaluatie”, liet schepen van Mobiliteit Paul Hermans (CD&V) eerder al verstaan.

Eind maart (in het beste geval) is trouwens nog niet de einddatum wat ingrijpende wegenwerken betreft. In het voorjaar van 2018 starten in principe namelijk ook al de werken aan de Wolvertemsesteenweg. In eerste instantie is het hier aan de nutsmaatschappijen, in het najaar volgen de rioleringswerken. De werken op de Wolvertemsesteenweg zullen alles samen ongeveer twee jaar duren, en moeten dus volledig achter de rug zijn in het voorjaar van 2020. Om maar te zeggen: het is nog niet dat Grimbergen meteen filevrij is.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise