Eenzame kerst na vijf jaar heropgestart

De ‘Eenzame kerst voor ‘alleenstaanden’ en senioren¬†is woensdag weer van onder het stof gehaald. In 2012 werd het voor het laatst georganiseerd¬†onder leiding van wijlen Pierre Vallaeys, alias animator Pitoe, die een sabbatperiode inlaste om op zoek te gaan naar een andere formule.
Het heeft voor Pierre Vallaeys niet meer mogen zijn. Hij overleed onverwachts in mei, nadat hij ziek was geworden. Zijn vrienden, en niet in het minste zijn zus Hilde, wilden zijn werk voortzetten als een soort eerbetoon voor hem.
In oktober organiseerde ze een swing- en disco-avond in zaal Eldorado in Humbeek, waar hij vroeger lange tijd als dj optrad. De ‘memorial ‘lokte 220 bezoekers. “Het hadden er gerust 450 mogen zijn, maar op 3 november 2018 (de periode rond zijn verjaardag) komt er een tweede editie.”
Ook de tweede reeks van Eenzame Kerst lokte niet de grote massa. Hilde Vallaeys: “Er waren 80 mensen ingeschreven, maar een aantal zegden af wegens ziekte, zodat we met zijn 67 waren. Ooit schoven we met het dubbele aan tafel. Mits een betere communicatie moeten we dat aantal bij de volgende edities opnieuw kunnen bereiken.”
Voor een prikje kregen de deelnemers een feestmaal in drie gangen aangeboden, met tussendoor animatie en attracties. Iedereen ging ook met een geschenk en een goed gevoel naar huis.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk