'Vilvoordse Duinen' verdwenen en putten gedicht

De putten op de Grote Markt afkomstig van de archeologische opgravingen zijn de voorbije dagen gedicht. Daarmee zijn ook de fameuze ‘Duinen van Vilvoorde’ verdwenen, zoals de grote grondhopen door de inwoners intussen werden genoemd.

Een gedeelte van de grond blijft wel nog liggen en zal pas afgevoerd worden als de echte graafwerken voor de ondergrondse parking effectief starten. Gelet op de lichte vervuiling met ijzerdeeltjes, mag de grond immers niet zomaar weggevoerd worden. Ook de opgebroken stenen zullen blijven liggen.

Het is nog koffiedik kijken wanneer de aanleg van de ondergrondse parking echt kan beginnen. Pas volgende maand buigt de bestendige deputatie zich over het beroep tegen de stedenbouwkundige vergunning.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise