Nieuw parkeerreglement zaterdag van kracht

 

Komende zaterdag treedt het nieuwe parkeerreglement in Vilvoorde in voege. Zo zal in een aantal straten betalend parkeren ingevoerd worden, terwijl er ook blauwe parkeerzones komen waarin de duur van het parkeren beperkt is.

In de vorige legislatuur voerde studiebureau Grontmij al een parkeerstudie uit in de Zennestad. Na een vergelijking met andere steden bleek volgens het stadsbestuur dat de huidige parkeertarieven in Vilvoorde lager liggen dan elders. Het studiebureau adviseerde daarom een forse prijsstijging, maar dat zag het stadsbestuur niet helemaal zitten. “Zo willen we een relatief goedkoop parkeertarief behouden en gelijktijdig oplossingen bieden voor heel wat praktische knelpunten”, aldus Francine De Prins, schepen voor Mobiliteit. Concreet zal parkeren in een aantal extra straten betalend worden. Bewoners kunnen tot 1 november een bewonerskaart aanvragen. Daarnaast komen er ook enkele nieuwe blauwe parkeerzones. Voor mensen die in Vilvoorde werken, wordt ook een regeling getroffen. Zo wordt een werkdagabonnement ingevoerd. Daarmee kunnen werknemers van Vilvoordse bedrijven van maandag tot en met vrijdag goedkoper parkeren op de parkings Rooseveltlaan, Tyndale en Rondeweg. Artsen en andersvaliden blijven gratis parkeren. Er zal nog steeds overal een kwartier lang gratis geparkeerd mogen worden. Meer info:www.vilvoorde.be/parkeren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise