Parkeerbedrijf stapt opnieuw naar Raad van State

Parkeerbedrijf Besix Park nv is opnieuw een procedure gestart bij de Raad van State. Voor de tweede keer al vindt het parkeerbedrijf dat er fouten zijn gemaakt bij de aanbestedingsprocedure voor de ondergrondse parking onder de Grote Markt.

De nieuwe parkeerconcessie, waarin ook de bouw van een ondergrondse parking onder de Grote Markt is vervat, werd tijdens de gemeenteraad van december 2015 toegewezen aan Apcoa nv. Concurrent Besix Park nv stapte daarop naar de Raad van State en haalde zijn gelijk. De stad moest haar huiswerk gedeeltelijk opnieuw doen.

Bij de nieuwe aanbestedingsronde kwam echter opnieuw Apcoa naar voor als beste keuze. Besix stapte daarop opnieuw naar de Raad van State. Het gaat in essentie over het vergoedingsmechanisme naar de stad toe wat uiteraard belangrijk is bij de beoordeling van de gunning.

“Ze voelen zich benadeeld omdat zij een andere berekeningswijze gebruikt hebben dan Apcoa. Daardoor komen zij er minder goed uit en grijpen naast de opdracht”, zegt schepen Francine De Prins (Groen).

Het is koffiedik kijken wat de gevolgen zijn voor de bouw van de parking. De uitspraak van de Raad van State wordt eerstdaags verwacht.

“Als die opnieuw negatief is en we moeten de procedure helemaal opnieuw starten zal er vertraging zijn. Als we halverwege de procedure mogen beginnen blijven we echter op schema zitten. Ik onthou vooral dat de uitbating van die parking een zeer lucratieve zaak is als je ziet hoe hard er geknokt wordt om die gunning.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise