1.200 mensen eten voor het goede doel

De benefiet ‘Eat to Live’ heeft afgelopen weekend een ware stormloop ontketend richting Domein Drie Fonteinen. Je kon er ‘eten tussen de sterren’ om geld in te zamelen voor het onderzoek naar immuunziekten bij kinderen en dat lieten zowat 1.200 mensen zich geen twee keer zeggen.

De aangekondigde BV’s tekenden dan ook massaal present. Onder meer Eddy Merckx, Paul Van Himst, Johan Boskamp, Vanya Wellens, Maggie De Block én de protagonisten van het VIER-programma ‘The Sky is the Limit’ waren op het appel.

Restaurantuitbater Wim Cloots organiseerde het eetfestijn om geld in te zamelen voor het onderzoek naar immuunziekten bij kinderen, het zogenaamde KID-fonds. De man weet waarover hij het heeft want zijn twee dochters lijden aan de aandoening. Eleonore (4) overleefde zelfs tenauwernood een infectie.

Het concept ‘eten tussen de sterren’ sloeg duidelijk aan. Zowel zaterdag als zondag was het over de koppen lopen in het ruiterijcomplex. Zaterdagavond zat de sfeer er goed in met een gratis optreden van Isabelle A en de plaatjes van DJ Vinny.

Tussendoor werd ook de veiling van een aantal hebbedingen gelanceerd: een door alle spelers gesigneerd truitje van KV Mechelen, een schilderij van kunstenaar Zivo, en een Rolling Stones-radiator geschonken door Jan Kriekels. Hij palmde samen met Kirsten Janssens en Tom en Danielle uit ‘The Sky is the Limit’ een van de vele eettafels in.

“In totaal komen we aan ruim 1.200 bezoekers. Een geweldig succes”, aldus een enthousiaste Cloots. Pas later zal de duidelijk worden wat de totale opbrengst is.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise