Bijenhotel geopend in het Kloosterpoortpark

Grimbergen heeft zopas een bijenhotel geopend in het Kloosterpoortpark. Het is een van de acties die Grimbergen onderneemt ter versterking van de biodiversiteit. Eind november 2014 tekenden het gemeentebestuur van Grimbergen en Natuurpunt hiertoe een charter.

“Via een verbeterd bermbeheer, een natuurtuinenproject, het opwaarderen van lanen, een aangepast snoeibeleid en het inzaaien van bloemenweides werden sindsdien mooie resultaten geboekt”, zegt burgemeester Marleen Mertens (CD&V).

De opening van het bijenhotel in het Kloosterpoortpark is een volgende stap. “Naast honingbijen spelen solitaire bijen een belangrijke rol bij de bestuiving van bloemen en fruitbomen”, zegt milieuschepen Eddie Boelens (Groen). “Met ons bijenhotel bieden we deze beestjes een woonplaats waar ze hun eitjes kunnen leggen waardoor ze zich gemakkelijker kunnen voortplanten.”

De locatie van het nieuwe hotel is goed gekozen. “Aan de poort van de groene oostelijke Maalbeekvallei vinden de bijen immers gemakkelijk voedsel.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise