Stedelijk kinderdagverblijf KaDeeke opent nieuwbouw

Het nieuwe stedelijke kinderdagverblijf KaDeeke heeft de deuren geopend aan de Nieuwe Rolleweg in Vilvoorde. De capaciteit blijft behouden: de nieuwbouw biedt plaats aan 110 kindjes.

Omdat men nog meer een thuisomgeving wilde creëren voor de kinderen werden 10 kleine huisjes gebouwd waar alles invoorzien is.

De twee bestaande vestigingen van het stedelijk kinderdagverblijf Kadeeke op de Grote Markt en Eggenpad Houtem hadden hun beste tijd gehad. Sinds deze week kan je het nieuwe KaDeeke terugvinden aan de Nieuwe Rolleweg 151.

“Het gebouw is opgemaakt als passief huis met zonnepanelen, daktuinen, recuperatie van regenwater en dit alles in een heel groene omgeving. Het gebouw werd geïntegreerd in het park Rolleveld.”, zegt schepen van Sociale Zaken Fatima Lamarti (Sp.a).

Het nieuwe KaDeeke wil nog meer een thuisomgeving creëren voor kinderen en werkt hiervoor met 10 kleine huisjes waar alles in voorzien is.

“Elk huisje heeft een leefruimte, 4 slaapkamers, badkamer, keuken en mogelijkheid tot buitenspelen. De inrichting en materialen zijn voorzien om kinderen van elke leeftijd te stimuleren. De huisjes geven ook uit op een centrale speelruimte.”

KaDeeke kiest bewust voor een nieuwe inhoudelijke werking en visie. “In de nieuwe verticale werking leven kinderen van verschillende leeftijden samen zoals in een thuissituatie. Dit draagt bij tot hechtere relaties tussen begeleiders, kinderen en ouders en zorgt ervoor dat kinderen veel van elkaar leren.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise