Bouw 74 assistentiewoningen van start in kanaalzone

De heropwaardering van de kanaalzone in Vilvoorde is een nieuwe fase ingegaan. Aan de Tuchthuisstraat werd namelijk de symbolische eerste steen voor de bouw van 74 assistentiewoningen gelegd.

Het nieuwe serviceflatcomplex van Senior Invest wordt op de hoek van de Vuurkruisenlaan en de Tuchthuisstraat gebouwd. De komst van de assistentiewoningen is broodnodig, want momenteel telt de Zennestad slechts 25 serviceflats.

En dat terwijl er 6.000 65-plussers en meer dan 2.000 85-plussers in Vilvoorde wonen. Met de bouw van de 74 assistentiewoningen wordt het tekort aan serviceflats al wat opgevangen en wordt meteen ook een nieuwe stap in het stadsvernieuwingsproject gezet.

“Dit ambitieus project wordt een reële hefboom voor de globale stadsvernieuwing van het Vilvoords centrum”, zegt ook burgemeester Hans Bonte (sp.a). “De afbraak van een oude, zwaar vervuilde site en de directe herrijzenis van een hedendaags service- en wooncomplex symboliseren sterk de visie van het stadsbestuur om van Vilvoorde een innovatie stad aan het water te maken.” De assistentiewoningen zouden in de loop van 2018 klaar moeten zijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise