Tinnen soldaten in administratief centrum Meise

Met de bijzondere tentoonstelling ‘Wereldoorlog I in de kinderkamer’ herdenkt de gemeente Meise momenteel ’14-’18. Nog tot 31 maart kan je hiervoor terecht in het administratief centrum.

De wereld herdenkt de Eerste Wereldoorlog al twee jaar. Tot 2018 gaan de herdenkingen onverminderd voort. Met de tentoonstelling ‘Wereldoorlog I in de kinderkamer’ toont de gemeente Meise hoe de oorlog doordrong in de wereld van de allerkleinsten.

“Al wandelend langs de zes vitrinekasten krijg je een overzicht van het speelgoed van 1870 tot ongeveer 1930”, zegt Sofie MĂŒller van de dienst Cultuur. “Je ziet er oude blokpuzzels, poppen, blikken auto’s, een stoommachine
 Maar ook tinnen soldaten, een harnas, een houten fort en tal van ander speelgoed dat geproduceerd werd naar aanleiding van de wereldoorlogen.”

De tentoonstelling is gehuurd van het Speelgoedmuseum Mechelen. Ze is nog tot 31 maart gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het administratief centrum, van maandag tot vrijdag van 8 tot 12 uur, op dinsdag van 8 tot 12 uur en van 17 tot 19.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise