Opnieuw lange wachtrijen aan scholen

Hele families hebben gisteren en afgelopen weekend aan de schoolpoort van basisschool Prinsenhof in Grimbergen gekampeerd. Allemaal met één doel: een plaatsje voor hun (klein)kind in de school bemachtigen.

De meesten sliepen in een tent of in de wagen, maar één ouderpaar huurde zelfs voor enkele dagen een kampeerwagen. Ook elders werd er gekampeerd, onder meer aan basisschool Mozaïek in Humbeek.

Zowat 30 mensen stonden al sinds afgelopen weekend aan de schoolpoort van school Prinsenhof. Ook daar startten de inschrijvingen vanmorgen. De eerste kampeerder dook in de nacht van vrijdag op zaterdag op, waarna het nieuws als een lopend vuurtje de ronde deed en andere kampeerders één na één naar de school trokken.

Charly Van Campenhout zakte gisterochtend af naar Prinsenhof om zijn twee kleinzonen in te schrijven. “Ik los de andere opa af”, klonk het. “Deze namiddag komt mijn ene zoon me aflossen, waarna mijn andere zoon – de papa van de kinderen – de nacht voor zijn rekening neemt. Op die manier draagt iedereen van de familie zijn steentje bij.”

Daar waar de meeste mensen op aflossing konden rekenen, stond Gunther Lodewijckx er alleen voor om zijn zoontje in te schrijven. “Mijn vrouw is ziek, dus zij kan hier niet aanschuiven. ‘s Nachts probeer ik in de wagen te slapen, maar het is enorm koud. Overdag probeer ik wat te rusten in een ligbedje.”

De kamperende (groot)ouders konden gisteren echter wel smullen van soep die door Orélie Van Droemme gemaakt werd. Ook zij probeert haar dochter in te schrijven in Het Prinsenhof, maar is iets beter voorbereid op de koude dan de andere ouders. Zij huurde namelijk een kampeerwagen.

“Gelukkig is het geen vakantieperiode, zodat ik een interessante huurprijs kreeg. Omdat de andere ouders kou lijden, heb ik verse soep gemaakt zodat iedereen zich wat kan opwarmen.”

Voorts deelde de school, waar 33 plaatsen zijn, ook koffie en soep uit. “Meer kunnen we jammer genoeg niet doen”, zegt directeur Koen Gevers.

“We hadden gehoopt dat het kampeerprobleem van de baan zou zijn, maar niet dus. Er komen normaal voldoende plaatsen bij in Grimbergen, dus we hopen dat de inschrijvingen vanaf dan opnieuw normaal verlopen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise