Pop-upproject tegen leegstand handelskern Vilvoorde

Een nieuw pop-upproject moet het uitgedoofde handelscentrum nieuw leven inblazen. De voorbije weken werden al een zestal etalages van leegstaande panden in de Leuvensestraat opgevuld door andere handelszaken.

“Dat was de opwarmer voor ons project waarbij we leegstaande handelspanden ook willen laten uitbaten voor een kortere periode van bijvoorbeeld drie of zes maanden”, legt schepen van Lokale Economie Viviane Schaessens (N-VA).

“Daarvoor heeft de stad een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met vastgoedonderneming Prevenda. Zij zullen eigenaars en huurders hierin begeleiden. Eind deze maand vertrekt alle informatie naar eigenaars en immokantoren.”

“Er wordt voor alle duidelijkheid gemikt op horeca en diverse handelszaken en dit in de omgeving van de Gulden Schaapstraat, Varkensmarkt, Leuvensestraat, Nowélei en De Vijfhoek. Met dit initiatief willen we vooral mensen die zich anders laten afschrikken door de hoge huurprijzen en het feit dat ze voor langere tijd aan zo’n contract vasthangen, stimuleren om het minstens toch te ‘proberen’.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise