Bijzonder carnavalsfeest voor kinderen Appeltuin

Elk jaar opnieuw nodigen De Gasthieëren mensen uit om samen met hen carnaval te beleven in de carnavalstoet van Ninove. Het gaat om personengroepen die door omstandigheden geen carnaval kunnen vieren. Dit jaar viel de keuze op  de kinderen van De Appeltuin. Zij mochten op de bus carnaval vieren met een hapje en een drankje.

De Appeltuin is een speel- en leefruimte voor zieke kinderen met bijzondere aandacht voor kinderen met kanker. Het is een project van het UZ Brussel campus Jette dat enkel en alleen gefinancierd wordt met giften. Het verhaal startte met een droom van kinderpsychologe en Ninoofs schepen  Veerle Cosyns, die dagelijks werkt met kinderen met kanker. In De Appeltuin beleven kinderen, die het gevecht met kanker aangaan of langdurig ziek zijn, mooie momenten als kind. Ze kunnen er spelen, knutselen, ontspannen in een familiale sfeer. Eigenlijk kunnen ze daar terug echt kind zijn tijdens hun ziekenhuisopname.

“Tijdens de carnavalsstoet hebben ze zich fantastisch geamuseerd, gedanst, mee snoepen uitgedeeld, want ook de kinderen aan de kant van de stoet vergeten we niet”, vertelt Gasthieër Nandi. “ Aan de lachende gezichtjes te zien vonden ze het een toffe ervaring en wijzelf vonden het een plezier om te doen, het deed ons echt deugd aan het hart……om maar aan te sluiten bij het thema van carnaval Ninove dit jaar: ‘t leid oën mauin hert!

Topartikels editie Ninove-Dender