Clouseau en Regi op eerste Marktrock Vilvoorde

Slongs Dievanongs, Gers Pardoel, Stan Van Samang, Clouseau en REGI. Dat zijn de topartiesten die van de allereerste editie van ‘Marktrock Vilvoorde’ een succes moeten maken. Vrijdag 12 en 13 augustus wordt het Rooseveltplein de setting voor een tweedaags familiefestival. De tweede dag staat in het teken van de kids. Piet Piraat en de nieuwe K3’tjes hebben alvast hun komst bevestigd.

Marktrock heeft zoals bekend Leuven verlaten. Komende zomer zal het bekendste stadsfestival naast Aalst en Bilzen nu ook Vilvoorde aandoen. Op het Franklin Rooseveltplein zullen, verspreid over twee dagen, heel wat topartiesten een pak volk lokken.

Op vrijdagavond zijn dat Slongs Dievanongs, Gers Pardoel, Stan Van Samang, Clouseau en REGI. Een samenwerking met Studio 100 zal dan weer op zaterdag zorgen voor een ‘Marktrock for kids’. Alles zal in het teken staan van de 15de verjaardag van Piet Piraat. De kapitein van ‘de scheve schuit’ zal ook zijn Studio 100 vrienden meebrengen. De nieuwe K3’tjes hebben alvast hun komst bevestigd.

“Ook in Vilvoorde willen we van Marktrock een bruisend familiegebeuren maken”, zegt organisator Henk Vermeulen van LIVE Entertainment. “Dat doen we onder meer met zitplaatsen in onze tribunes en groepstickets aan verminderde tarieven. We hebben lang nagedacht over het DNA van hoe Marktrock er in 2016 zou moeten uitzien. Ik ben ervan overtuigd dat dit concept in combinatie met deze straffe line-up er ‘boenk’ op zal zijn.”

“We hebben geen moment getwijfeld toen LIVE Entertainment ons contacteerde”, zegt burgemeester Bonte. “Met dit groot muziekfestival zetten we Vilvoorde nog meer op de kaart te zetten als een jonge bruisende stad aan het water.”

“Het programma van Marktrock Vilvoorde sluit naadloos aan bij de andere activiteiten die we tijdens de zomer opzetten”, vult schepen Johan Serkeyn (Sp.a). aan. “Het wordt het orgelpunt van de zomer. De samenwerking met Stage1800 maakt dit bovendien een festival voor én door Vilvoordenaar.”

Het stadsfestival Stage1800 was aan zijn tiende editie toe dit jaar. De initiatiefnemers sluiten met plezier mee aan bij het Marktrockverhaal, dat voor minstens vier jaar naar de Zennestad zal komen.

“We hadden al van meet af aan als voornaamste objectief de socio-culturele dynamiek van de stad Vilvoorde aan te zwengelen”, zegt Rudi Bogaert van Stage 1800.

“In de eerste gesprekken was meteen duidelijk dat de drie partijen op dezelfde golflengte zaten. Door deze samenwerking kunnen we een nog groter én beter festivalgebeuren neerzetten in Vilvoorde. Het is tevens een mooie beloning voor de inzet van zoveel vrijwilligers binnen onze organisatie.”

Ook de horecazaken op het Rooseveltplein zien Marktrock graag komen. “Eindelijk wordt er ook hier eens een groot evenement georganiseerd!”, is de algemene teneur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise