Verkeersdrempels Langestraat worden aangepakt

In de Langestraat in Hekelgem, tussen de Abdijstraat en de drie wegen, worden de komende twee weken twee verkeersdrempels weggenomen en wordt één drempel vernieuwd.

De dienst Openbare Werken van Affligem start maandag met de uitbraak van de verkeersdrempels ter hoogte van de huisnummers 286 en 304. Ook de asverschuivingen worden weggenomen en de boordstenen worden aangepast. Deze werken duren één week.

Een week later wordt er ter hoogte van huisnummer 320 een nieuwe verkeersdrempel aangelegd.

“We kiezen voor betonnen verkeersdrempels, zoals aan de Bellestraat in Hekelgem en aan de Daalstraat in Teralfene, omdat deze het meest effectief en duurzaam zijn om de snelheid van het verkeer te beperken”, aldus schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA). “Ze zijn ongevoelig voor vervorming of breuken, eenvoudig te plaatsen en herbruikbaar. De verkeersdrempelelementen hebben bovendien een slijtvaste witte betonnen belijning, wat een blijvend mooie uitstraling garandeert.”

Tijdens de werkdagen wordt de Langestraat afgesloten van 8 tot 16 uur. ’s Avonds is doorgaand verkeer mogelijk.

Er is een omleiding voorzien via de Abdijstraat en de Nievelstraat (Meldert). Ter hoogte van de werken geldt een parkeerverbod.