Ish werkt met jongeren rond diversiteit

Ish Ait Hamou uit Vilvoorde, bekend als danser en nu ook auteur, was gisteren te gast op de Middenschool Wemmel. Het populaire jurylid uit ‘So you think you can dance’ was er gastspreker rond het thema diversiteit voor de leerlingen van het eerste jaar.

‘Onze leerlingen worden zowel op school, in de media als thuis geconfronteerd met een enorme verscheidenheid aan culturen. Het is dan ook binnen dit kader dat we de leerlingen onder andere een workshop met Ish willen aanbieden’, zegt directeur Frank Willems.

Niet toevallig keerde Ish, naar aanleiding van zijn laatste boek Cécile, zelf terug naar zijn roots in Marokko. Hij gebruikte dan ook zijn eigen ervaringen tot de 13- en 14-jarigen door te dringen.

‘Ik beschouw mezelf niet als een rolmodel. Ik ben gewoon blij dat iets kan bijdragen.’ Tijdens groepsgesprekken en nabeschouwingen kregen de leerlingen ook zelf de kans om eigen quotes te schrijven en te bespreken.

De leerlingen gaan in hetzelfde kader ook nog onder meer proeven van buitenlandse en Belgische lekkernijen, werken samen met OCMW Wemmel rond armoede en nemen deel aan een workshop door Handicap International.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise