Duik eens in een Renault R4 op PeriFeria

Het viaduct van Vilvoorde beklimmen, een duik nemen in een herbestemde Renault R4-auto of meelopen met de hilarische ĂŒbermarathonanimator. Het zijn maar enkele opties op PeriFeria, het gratis stadsfestival dat op een speelse manier de ruimtelijke uitdagingen van het verstedelijkte landschap rond Brussel op een rij zet.

“Dat gebeurt samen met bewoners en lokale verenigingen, ontwerpers en onderzoekers, kunstenaars en creatieven”, zegt Jorg De Vriese van organisator City3. “We zorgen voor workshops, rondleidingen, artistieke ingrepen en spektakel en animatie op maat, gebaseerd op de aanwezige know-how en verbeelding.”

In dat kader leggen de leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum Campus De Brug momenteel de laatste hand aan een ‘mobiel zwembad’. Het nieuwe automodel ‘Renault Vation’ is geĂŻnspireerd op de legendarische Renault 4 of R4, maar geeft er een eigentijdse invulling aan met een mobiele zweminstallatie.

Daarmee wordt op een ludieke manier het gebrek aan een plan voor de Renault-site aangeklaagd. Van de Renaultfabriek een openluchtzwembad maken, is dan ook een van de ideeën die de organisatoren het publiek voor de voeten werpt.

Burgemeester Hans Bonte (Sp.a) ziet PeriFeria graag komen. “Het festival brengt op een originele manier de ruimtelijke uitdagingen van het verstedelijkte landschap rond Brussel in kaart en nodigt geïnteresseerden uit om mee te zoeken naar oplossingen voor de problemen die de verstedelijking met zich meebrengt. Als Vilvoordenaars en “stedelijke randbewoners” bij uitstek, hebben we hiervoor zeker aandacht.”

Het PeriFeria Festival vindt komend weekend plaats in de omgeving van De Kruitfabriek. Meer info www.PeriFeriaFestival.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise