Brandweer centraliseert administratie in zonehuis

De brandweerzone Vlaams-Brabant West, verantwoordelijk voor de bescherming van 33 steden en gemeenten aan de westkant van de provincie, centraliseert weldra al de administratieve diensten in een ‘zonehuis’ in Vilvoorde.

De keuze viel op een leegstaand van KBC aan de Luchthavenlaan, op wandelafstand van het station van Vilvoorde, waarvan de gelijkvloerse verdieping zal gebruikt worden door het vredegerecht en de politierechtbank.

De brandweerzone neemt zijn intrek op de eerste verdieping. Om het gebouw gebruiksklaar te maken zijn een aantal werkzaamheden aan de verdeling van de oppervlakten en het sanitair noodzakelijk. Deze worden door KBC uitgevoerd en de kostprijs ervan wordt verwerkt in de huurprijs.

Hans Bonte, voorzitter van de brandweerzone, ziet veel heil in de locatie: “De nabijheid van het station van Vilvoorde is een belangrijke troef voor de nog aan te werven personeelsleden. Het zonehuis moet de hefboom worden van waaruit de Brandweerzone Vlaams-Brabant West de komende jaren systematisch wordt uitgebouwd.”

Het gebouw, dat gelegen is langsheen de Luchthavenlaan, zal alle administratieve diensten en strategische directies groeperen. Enkel de brandweerdispatching en de directie voor brandpreventie blijven verder functioneren in de brandweerpost van Asse, die momenteel alle diensten tijdelijk huisvest.

De brandweer hoopt de gebouwen te kunnen betrekken tegen 1 maart 2016. Ondertussen wordt ook druk gezocht naar een loods in de nabijheid van het zonehuis. Deze zal in eerste instantie gebruikt worden voor logistieke doeleinden.

De zoneraad besliste tevens een delegatie van burgemeesters samen te stellen, met als doel de federale regering ervan te overtuigen meer financiële middelen vrij te maken voor de werking van de brandweerzones.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise