Succesvolle doorstart voor Septemberkermis

De Vereniging Kermis Strombeek heeft gmet een tombola en bijhorende leuke prijzen in café De Puller de trouwe klanten bedankt die zopas de Septemberkermis bezochten. Die dreigde te worden opgedoekt door de gemeente maar de foorkramers namen zelf – met succes – het heft in handen.

In juni 2014 besliste de gemeenteraad van Grimbergen om een aantal kermissen niet langer te organiseren, waaronder de Septemberkermis in Strombeek-Bever. Fabienne Vandonghen, één van de betrokken foorkramers, zette daarop een petitie op het getouw voor het behoud van de kermis en stapte ermee naar het gemeentebestuur.

Op voorwaarde dat ze zelf de kermis nieuw leven inbliezen kregen de foorkramers nog een kans. En die lijken ze nu gegrepen te hebben. “We hebben een heel mooi kermisweekend gehad”, vertelt Fabienne. “Heel veel mensen zijn ons komen vertellen dat het goed was. Onder meer de optredens van zes goochelaars en de clowns met plooiballonnen waren een meevaller. Ook het feit dat de kermis voor het eerst in 40 jaar nog eens geopend werd door de fanfare sloeg aan.”

Bedoeling is nu dat op de ingeslagen weg verder gegaan wordt. “Volgend jaar hopen we er nog iets meer handelaars bij te betrekken. Nu was het allemaal erg kort dag. We willen het kleinschalig houden maar er mogen zeker nog een aantal attracties bijkomen. Doordat sommigen dachten dat de kermis niet meer zou doorgaan hadden ze zich al ergens anders ingeschreven. We zijn met nul euro begonnen. Nu met meer geld in de kas zullen er ook meer mogelijkheden komen. We hebben heel veel positieve reacties gekregen en gaan dan ook blijven vechten voor onze kermis”, besluit Fabienne.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise