Sint-Jozefsschool legt eerste steen

Met een symbolische eerstesteenlegging werd in de Sint-Jozefsschool in de Groenstraat het startschot gegeven voor de bouw van nieuwe, flexibele schoolgebouwen. Midden de snel groeiende wijk Far-West komen er zo 144 ‘stoeltjes’ bij, goed voor een verdubbeling van de huidige capaciteit.

De nieuwbouw bestaat op het gelijkvloers uit twee aparte delen, verbonden door een koepel. De acht nieuwe kleuterklassen krijgen elk een tuintje om volop te experimenteren.

Verder zijn ook een refter, keuken met opslagplaats en twee polyvalente zalen voorzein. Nog eens acht lagere klassen komen op de eerste verdieping, samen met een functionele turnzaal. De grootste wijziging is wellicht de verhuis van de hoofdingang naar de Gevaertstraat.

Wanneer in de zomer van 2016 de uitbreiding is voltooid, zal de school onderdak bieden aan zo’n 440 leerlingen en dertig personeelsleden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise