Promotiecampagne 25ste Memorial Geert Rasschaert is begonnen

Het is stilaan een traditie geworden dat atletiekclub VITA de promotiecampagne voor de jaarlijkse Memorial Rasschaert op gang trekt met de voorstelling van de affiche.

Een goede promotie is de eerste maar dan wel een zeer belangrijke stap. Het succes van deze atletiekmanifestatie die dit jaar georganiseerd wordt op zaterdag 1 augustus, hangt in grote mate af van de publieke belangstelling.

En om dit te bewerkstelligen riep VITA de hulp in van Rebecca Van Rampelbergh van de Ninoofse Academie voor Beeldende Kunsten. Het was uiteindelijk haar dochter Elisabeth Willems die het ontwerp afleverde. De affiche werd voorgesteld in aanwezigheid van de ouders van de in 1990 overleden Geert Rasschaert.

Intussen is de Memorial Geert Rasschaert uitgegroeid tot een vaste waarde op de internationale atletiekkalender en behoort zij tot de top 50 meetings wereldwijd, iets waar de Ninovieters best fier mogen op zijn.

Terwijl vorig jaar alles in het teken stond van het EK Atletiek (Zurich), biedt ‘de Rasschaert’ de atleten zowat een ultieme kans om een minimum te lopen voor het WK atletiek midden augustus in Peking. Dit jaar is er ook geen concurrentie van de Commonwealth Games en hoopt de Ninoofse ateletiekclub op een nog grotere internationale belangstelling.

VITA-voorzitter Peter Bliki maakte van de gelegenheid ook gebruik om een cheque ter waarde van 500 euro te overhandigen aan Kathleen Straetmans en haar organisatie vzw De Valier. Geld dat de club inzamelde tijdens haar organisatie Dwars door Ninove, een jogging in het stadscentrum van Ninove waaraan ondanks het slechte weer 500 enthousiaste lopers deelnamen. Met dit gebaar wil VITA als sportclub haar maatschappelijke verantwoordelijkheid tonen.

Alle info in verband met de 25ste Memorial Geert Rasschaert vindt u op atletiekvita.be.

Topartikels editie Ninove-Dender