Leerlingen KOV leggen mee eerste steen nieuwe gebouwen

Het Katholiek Onderwijs Vilvoorde (KOV) investeert in nieuwe schoolgebouwen op Campus Roosevelt. In aanwezigheid van genodigden, leerlingen, ouders en leerkrachten vond zopas de eerstesteenlegging plaats van de nieuwe gebouwen voor de secundaire school Virgo+ en basisschool De Knipoog.

Het bouwproject van 7.700 m² behoort tot de inhaalbeweging scholenbouw van de Vlaamse regering, “Scholen van Morgen”.

In de lagere school krijgen de leerlingen ruime hedendaags uitgeruste klaslokalen, geclusterd per 3 rond een leef- en werkruimte. Een polyvalente en ruime eetzaal met moderne keuken en voorzien van alle nodige multimedia biedt plaats aan meer dan 300 kinderen.

Het nieuwe schoolgebouw van De Knipoog wordt gebouwd in 2 bouwlagen. Voor de leerlingen van Virgo+ wordt een gebouw opgetrokken in 3 bouwlagen. Specifieke vaklokalen, zoals virtuele kantoren met vergaderzalen, keukens en verzorgingsklassen voor de afdelingen sociaal technische wetenschappen, kantoor en personenzorg worden geclusterd.

De totale investeringskost bedraagt iets meer dan 17 miljoen euro. De werkzaamheden moeten tegen half september 2016 klaar zijn.

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!