HST-route en jaagpaden drukst befietst

De fietssnelweg tussen Leuven en Brussel (HST-route) en de jaagpaden naar Vilvoorde worden het vaakst gebruikt door fietsers. Dat blijkt uit recente tellingen van de provincie Vlaams-Brabant en het Agentschap Wegen en Verkeer.

Op 22 meetpunten verspreid over de provincie noteerden Vlaams-Brabant en Wegen en verkeer in september en oktober vorig jaar 210.000 fietsverplaatsingen. Op werkdagen worden vooral de HST-route, de jaagpaden richting Vilvoorde (Zenneroute) en Halle en de gewestwegen naar Meise (N277 & N276) druk befietst.

De provinvie hoopt nu dat op de andere trajecten ook een inhaalbeweging kan worden ingezet. En wellicht zal ook de HST-route in de toekomst nog populairder worden want in 2017 wordt in Zaventem de fietsbrug over de Ring rond Brussel aangelegd.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise