HST-route en jaagpaden drukst befietst

De fietssnelweg tussen Leuven en Brussel (HST-route) en de jaagpaden naar Vilvoorde worden het vaakst gebruikt door fietsers. Dat blijkt uit recente tellingen van de provincie Vlaams-Brabant en het Agentschap Wegen en Verkeer.

Op 22 meetpunten verspreid over de provincie noteerden Vlaams-Brabant en Wegen en verkeer in september en oktober vorig jaar 210.000 fietsverplaatsingen. Op werkdagen worden vooral de HST-route, de jaagpaden richting Vilvoorde (Zenneroute) en Halle en de gewestwegen naar Meise (N277 & N276) druk befietst.

De provinvie hoopt nu dat op de andere trajecten ook een inhaalbeweging kan worden ingezet. En wellicht zal ook de HST-route in de toekomst nog populairder worden want in 2017 wordt in Zaventem de fietsbrug over de Ring rond Brussel aangelegd.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...