'De Cirkel' is sportiefste school van Grimbergen

Basisschool De Cirkel uit Humbeek mag zich een jaar lang de ‘Sportiefste School van Grimbergen’ noemen. Atletiekclub Grimbergen organiseerde gisterenmiddag naar jaarlijkse gewoonte een sporthappening voor de leerlingen van de negen lagere scholen uit Grimbergen.

Kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar konden op de nieuwe atletiekpiste in Humbeek op een speelse manier kennismaken met de atletieksport in al haar facetten.

‘Aan deze 16de editie namen liefst 271 kinderen deel’, zegt jeugdcoördinator Joris Lauwers van AC Grimbergen. ‘De Cirkel telde de meeste deelnemers. Zij haalden het voor de basisscholen Het Prinsenhof en De Ankering.’

Het wispelturige weer gooide gelukkig geen roet in het eten. ‘We zijn tien minuten vroeger dan voorzien moeten stoppen omwille van een opkomende onweersbui maar uiteindelijk maakte dit niet veel verschil uit.’

De winnaars kregen nog een mooie medaille en elke deelnemer ging naar huis met een mooi naturapakket.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise