Uitslaande brand in Schoolstraat (+ foto’s)

Tussen half zes en zes uur vanavond ontstond brand in een achtergebouw van een woning, waar vroeger beenhouwer Patrick zijn zaak had, in de Schoolstraat. Als snel sloegen de vlammen hoog op. De rookpluim boven het centrum van Opwijk was kilometers ver te zien. De Opwijkse brandweer kwam ter plaatse en kreeg de brand vrij snel onder controle. Zij kregen versterking van hun collega’s uit Asse.

Er lag nogal wat hout opgestapeld en iedereen was op zijn hoede voor mogelijk ontploffingsgevaar. Er was ook sprake van de aanwezigheid van asbest. De politie zorgde ervoor dat de toeschouwers op afstand werden gehouden. Even was er een korte discussie met de buurman van het brandend gebouw, die naar zijn woning wou.

Ook een paar ouders, wiens kindje nog in de Buitenschoolse Opvang ’t Sloeberke verbleef, waren er niet gerust in. Het gebouw van ’t Sloeberke staat nagenoeg aan de overkant van de straat. De kinderen werden veilig binnen gehouden en de ouders moesten even geduld hebben om hun oogappel op te halen.

Toen de brand volledig onder controle was en alle direct gevaar geweken, kregen de ouders toch toelating om hun kinderen op te halen. Ook burgemeester Albert Beerens kwam ter plaatse om zich van de toestand te vergewissen.