Zennestad vangt opnieuw daklozen op

Vilvoorde biedt ook deze winter een warme slaapplaats aan daklozen. Stad Vilvoorde, OCMW Vilvoorde, CAW Vilvoorde, WGC De Vaart, de vereniging (W)arm-kracht en Het Vilvoords Zilverpunt slaan daartoe, met de steun van nog vele andere organisaties, de handen in elkaar.

Alle hulp is welkom en naast materiële steun kunnen ze ook helpende handen gebruiken. Geeft u of uw vereniging een feestje en is er eten over dat u liever niet in de vuilbak gooit?

Neem dan, vanaf 15 november, gerust contact op via het nummer 0483-70.09.16 om af te spreken. Je kan ook een bijdrage leveren ter ondersteuning van het ontbijt zoals boter, melk, koffie, choco, confituur, suiker, brood, water,…

Deze goederen kan je tijdens de openingsuren van het administratief centrum Mattenkot binnenbrengen bij de dienst sociale zaken (Lange Molensstraat 44).

Voor de slaapplaats worden mensen gezocht die mee de avond, ochtend- en/of nachtpermanentie willen verzekeren. Vrijwilligers brengen een deel van de avond/ochtend samen met de bewoners en/of blijven slapen.

Voor de nachtshift worden steeds 2 mensen voorzien, waarvan één professional. Vrijwilligers worden verwacht van 20 tot 8 uur. (avondshift van 20 tot 22 uur, nachtshift van 22 tot 6 uur en ochtendshift van 6 tot 8 uur).

De bewoners kunnen aan vrijwilligers hun verhaal kwijt, zien een nieuw gezicht en verruimen zo hun leefwereld.

Wie interesse heeft, kan elke weekdag tussen 9 en 12 uur contact opnemen met de dienst sociale zaken op het nummer 02-255.79.27 of kom naar het infomoment op woensdag 22 oktober om 18.30 uur in de Mechelsesteenweg 55.  

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise